Slide background
Slide background
Slide background

KWARTAALBERICHT OVER HET DERDEK WARTAAL 2017 VAN CENTAURO REAL ESTATE BV

Geachte obligatiehouders,

In de vorige twee kwartaalberichten hebben wij u op de hoogte gebracht van de problemen die de kopers van het Beach House Project op Barbuda inzake de fiscale-ruling ondervonden.

Met  name het  Ministerie van financien in  Berlijn  heeft erg lang over  deze kwestie gedaan en toen daar ook nog eens vanuit Brussel een duit in het zakje werd gedaan leek het er op dat we weer bij af waren. U moet begrijpen dat wij  van Centauro Real Estate in feite geen partij zijn in deze kwestie. Het is een deal tussen onze part ners op Antiqua ,Stanhope & Shepherd lnternational Ltd, en de Duitse kopers. Toch hebben wíj een groot belang bij het doorgaan van de deal, aangezien wij onze vier bouwplots in het project, direct voorafgaande aan de transactie tussen Stanhope en de Duitsers, aan Stanhope leveren die vervolgens het geheel aan de Duitsers leveren.

Gelukkig kunnen we melden dat de hobbel met betrekking tot de fiscaliteit genomen is en wat nu rest is de formele afwikkeling van de ingewikkelde deal. Daartoe is met moeite een afspraak in de derde week van november met alle betrokken partijen en hun vertegenwoordigers gemaakt op Antiqua waarbij de advocaten, notaris en bankmensen, zelf s regeringsvert egenwoordigers op Antiqua, hun agenda moesten afstemmen. U zult snappen dat zoiets niet even een kwestie van bellen is maar het is toch gelukt.

U zult zich wellicht ook afvragen of de Orkaan lrma ook nog roet in het eten gestrooid heeft, maar gelukkig kunnen we melden, dat er wel wat schade is aan het hotel, maar dat de bouwplots daar omheen geen schade hebben opgelopen. Helaas wel voor de lokale bevolking op Barbuda heeft de orkaan daar vreselijk huisgehouden. Bijna alle woningen op het eiland hebben grote tot zeer grote schade en de infrastructuur heeft het ook begeven. Er wordt nu gezocht naar oplossingen voor de bevolking waarbij in het herstelplan betere woningen gebouwd gaan worden die ” hurricane proof’ moeten zijn om dit soort rampen in de toekomst te voorkomen, voor zover dat al gaat.

Verder is er op dit moment niet veel te melden behalve dan het feit dat het Openbaar Ministerie nog steeds bezig is met een onderzoek naar de vermeende banden tussen Centurion en Centauro . In de tussentijd ligt het beslag er nog en zijn onze spullen ook nog niet terug.

Zodra het geld bij de notaris in Nederland is binnengekomen, kunnen we een datum prikken waarop de financiele afwikkeling met de renteafrekening zal plaatsvinden .

Met vriendelijke groet, Centauro Real Estate BV

Jos Kersten, Direkteur

Telefonisch bereikbaar: 0655 140148

Meer informatie?

Aanhef
DhrMevr
Voornaam
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Land
Email (*)
Telefoon (*)
Onderwerp
Opmerking

Velden met een * zijn verplicht

Privacy policy

© Copyright. All rights Reserved