Slide background
Slide background
Slide background

KWARTAALBERICHT OVER HET EERSTE KWARTAAL 2017 VAN CENTAURO REAL ESTATE BV

Geachte obligatiehouders,

In ons vorige kwartaalbericht maakten we meldingvan de ingeschatte termijn waarop wij de financiële afwikkeling van Centauro en haar obligatiehouders zouden kunnen afwikkelen.

Echter doordat de procedure bij de Duitse fiscus die de koper van het gehele Beach House Project thans moet doorlopen om een fiscale ruling op Antiqua met betrekking tot dit project, ook in Duitsland vooraf goedgekeurd te krijgen,vergt veel meer tijd dan vooraf ingeschat.

Helaas staat Centauro in dat traject aan de zijlijn,aangezien het een transactie betreft tussen Stanhope & Shepherd International Ltd en de Duitse koper. Centauro staat in principe buiten deze deal,maar heeft uiteindelijk wel een groot belang bij het doorgaan daarvan. Wij hebben immers  onze vier bouwplots op het strand van Barbuda verkocht aan Stanhope & Shepherd,maar moeten wachten op de financiële afwikkeling tot dat de financiële afwikkeling van de verkoop van het gehele project aan de Duitsers is afgewerkt. Dat is nu eenmaal de afspraak en daardoor proberen wij daar waar het kan toch wat invloed uit te oefenen om de zaak te bespoedigen. Echter de Duitse Fiscus, met name het Ministerie van Financiën in Berlijn,laat zich niet opjagen en neemt ruim de tijd om deze kwestie te bestuderen en tot een oordeel te komen.

Wij hebben echter het volste vertrouwen in een goede afloop van deze kwestie,samen met de belastingadviseur van de Duitse Koper. Er is regelmatig contact en zodra het groene licht uit Berlijn is gegeven kunnen we de zaak afronden. Zodra dat het geval is kunnen we een strakke tijdlijn aangeven waarbinnen de financiele afronding met u,als obligatienemers zal worden afgewerkt .

Helaas is de verwachting in ons vorige kwartaalbericht met betrekking tot het terugkrijgen van de administratieve gegevens van Centauro alsmede de opheffing van het beslag op de bankrekening door het OM nog niet uitgekomen. We blijven er aan werken.

Wij hopen met u dat we nu zeer binnenkort tot afwikkeling kunnen komen en wachten samen met de notaris op de binnenkomst van de verkoopopbrengst van de vier bouwplots,die de basis zal vormen voor de afrekening met u,waaruit de hoofdsom en bijgeboekte rente ruimschoots aan u betaald zal kunnen worden.

 

Met vriendelijke groet,

Centauro Real Estate BV

Jos Kersten, Direkteur

Telefoon: 06 55 140148

Meer informatie?

Aanhef
DhrMevr
Voornaam
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Land
Email (*)
Telefoon (*)
Onderwerp
Opmerking

Velden met een * zijn verplicht

Privacy policy

© Copyright. All rights Reserved