Slide background
Slide background
Slide background

KWARTAALBERICHT OVER HET VIERDE KWARTAAL 2017 VAN CENTAURO REALE STATE BV

Geachte obligatiehouders,

Op de eerste plaats wil ik als directie mijn welgemeende excuses maken voor de slechte bereikbaarheid in de laatste week van 2017 en de eerste weken van 2018. Als gevolg van een zeer heftige griepaanval gecombineerd met een hardnekkige luchtweg infectie heb ik enige tijd het bed moeten houden om te voorkomen dat een en ander zou uitdraaien in een longontsteking, wat op mijn leeftijd tot onaangename complicaties kan leiden. Gelukkig krabbelen we nu weer op en gaat het iedere dag een beetje beter .

In het vorige kwartaalbericht hebben wij melding gemaakt van de fiscale hobbels die de Duitse koper moest nemen om tot een acceptabele fiscale positie in Duitsland te geraken met betrekking tot de voorgenomen koop van het gehele Beach House Project op Barbuda. Die betreffende hobbels zijn inderdaad genomen en de vervolgstappen om te komen tot de algehele juridische en formele afwikkeling van de transactie zijn toen ingezet . Daarbij is het tot verschil van inzicht gekomen over de wijze van overdracht en levering aan de kopende partij.

Met name een van de grootste aandeelhouders van de kopende partij, zag uiteindelijk liever de investeringsruimte die bij de kopende partij voorhanden was, aangewend worden voor een veel groter project in het buitenland. Dit heeft nog al voor vertraging gezorgd waarbij wij veel tijd zijn kwijtgeraakt aan het in goede banen leiden van de besprekingen dien aangaande. Hierbij moet u zich wel realiseren dat wij als directie van Centauro Real Estate BV maar een afgeleide positie hebben, aangezien de deal gaat tussen Stanhope en Shepherd International Ltd en de Duitse Koper. Wij hebben als Centauro Real Estate Bv een overeenkomst met Stanhope en Shepherd, waarbij wij onze vier bouwplots binnen het project Beach House leveren aan Stanhope en Shepherd, voorafgaand aan de levering van het gehele project door Stanhope en Shepherd aan de Duitsers.

De overheid op Antiqua en Barbuda is er natuurlijk veel aan gelegen om tot zaken te komen om te zorgen dat de lokale bevolking van Barbuda, die zwaar getroffen is door de orkaan Irma, weer in degelijke huisvesting kan worden gehuisvest en ook de totale infrastructuur weer op orde zal worden gebracht. Hiertoe hebben de Duitsers al hun medewerking toegezegd, waarbij ook een eerste hulppost zal worden ingericht en natuurlijk een schooltje voor de kinderen van het eiland. Daarnaast is het natuurlijk naar de toekomst toe van belang dat het Project vele permanente arbeidsplaatsen zal scheppen op het eiland, ook dit is voor de lokale overheid van cruciaal belang.

Wij gaan er thans vanuit dat we nu eindelijk snel tot afwikkeling van de formele zaken kunnen komen nu de laatste hobbels lijken te zijn weggenomen en partijen ook streven naar de finale afwerking van de deal. Daarna kunnen wij als Centauro met u als obligatiehouders, middels de finale aflossing inclusief de opgebouwde rente over de laatste periode, via de notaris tot afwikkeling geraken .

Met vriendelijke groet,

Centauro Real Estate BV

Jos Kersten, Directeur

Telefonisch bereikbaar: 0655 140148

Meer informatie?

Aanhef
DhrMevr
Voornaam
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Land
Email (*)
Telefoon (*)
Onderwerp
Opmerking

Velden met een * zijn verplicht

Privacy policy

© Copyright. All rights Reserved