Slide background
Slide background
Slide background

Portugal lokt huizenkopers met ‘gouden visum’

afbeedlingpandPortugal heeft in het afgelopen jaar 318 buitenlanders, vooral Chinezen en Russen, weten te verleiden een huis van ten minste € 500.000  te kopen. Zij kregen daarbij een zogeheten ‘gouden visum’ waarmee ze vrij door de 26 Schengenlanden kunnen reizen, zolang ze het pand bezitten.

Lokkertje

Met behulp van het lokkertje wist Portugal tot nu toe € 200 miljoen aan huizentransacties te realiseren. Naar verwachting loopt dat op tot € 300 miljoen over heel 2013. Volgens vastgoedadviseur Cushman&Wakefield is er in 2012 in de hele Portugese vastgoedsector € 250 miljoen geïnvesteerd.

Gouden Visum

In het Pine Cliffs Resort in de Algarve worden appartementen en huizen aangeboden met prijzen tussen € 780.000 en € 4,5 miljoen. Verkoopdirecteur Karin van den Hemel zag sinds de introductie van het ‘gouden visum’ een forse stijging in de vraag naar woonruimte.
Spanje, dat na het uiteenspatten van de vastgoedbubbel in een diepe crisis belandde, probeert het Portugese kunstje nu te evenaren. Vorige maand werd een soortgelijk programma geïntroduceerd. In totaal staan er op het Iberische schiereiland drie miljoen huizen te koop. Ook Griekenland volgde het Portugese voorbeeld en gaf bij aankoop van een huis van minimaal € 250.000 een visum cadeau. Malta biedt het staatsburgerschap aan bij transacties boven € 650.000.

Meer informatie?

Aanhef
DhrMevr
Voornaam
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
Land
Email (*)
Telefoon (*)
Onderwerp
Opmerking

Velden met een * zijn verplicht

Privacy policy

© Copyright. All rights Reserved